Handleiding: WooCommerce installeren voor WordPress.

Steeds vaker krijg ik de vraag van ondernemers of je met een bestaande WordPress-website een webshop op kunt zetten. WooCommerce is mijn absolute favoriet als het gaat om vindbaarheid en het uitbouwen van een bestaande bedrijfspagina. Gewoon makkelijk een webshop implementeren in je succesvolle website.

Webshops rijzen als paddenstoelen uit de grond, maar verdwijnen ook weer als sneeuw voor de zon. Ondernemers hebben ambitie en willen zo snel mogelijk een webshop opstarten zonder ook maar na te denken over de concurrentie, strategie en structuur. Zonder een plan staat je webshop op losse schroeven. Zorg daarom voordat je begint met de realisatie van je webshop voor een stabiel ondernemersplan, een indeling/structuur van je inventaris met een degelijk referentiestructuur en vooraf moet je een marketingplan klaar hebben liggen hoe je jouw producten gaat promoten.

Heb je alles op orde? Dan wordt het tijd voor de installatie van een website. De basis van een WooCommerce installatie is WordPress. Wanneer je nog geen WordPress-website hebt geinstalleerd dan kun je deze WordPress handleiding gebruiken om jouw website te installeren en in te richten.

WooCommerce downloaden en installeren

WooCommerce is een winkelplug-in voor WordPress. Je kunt de plug-in downloaden via de back-end van je WordPress omgeving. Log in op je WordPress-website en kies in het linkermenu voor “Plug-ins ”. WooCommerce installeer je precies zoals ieder andere plug-in.

WooCommerce downloaden
Hierna zoek je rechtsbovenin op “WooCommerce”:

WooCommerce plugin

Daarna zie je de WooCommerce plug-in en kun je deze eenvoudig met twee klikken downloaden en installeren.

WooCommerce

 

Niels Vos

Niels is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Tevens adviseert hij ondernemers op het gebied van online marketing. Oprichter van Webdesign-Twente en optimalisator bij webhoster Antagonist B.V.

More Posts - Website - LinkedIn - Google Plus