Top 5 WordPress Frameworks om je thema op te bouwen

WordPress wordt niet alleen steeds vaker gebruikt door particulieren, maar tevens door webbouwers. Een webbouwer die websites voor klanten realiseert met behulp van WordPress zal niet gauw kiezen voor een thema die volledig van de grond af aan opgebouwd is, waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Een website maken was nog nooit zo makkelijk en het scheelt veel tijd indien ervoor een primary thema gekozen of een framework gekozen wordt, maar welk framework is geschikt voor jouw projecten?

1.WordPress Framework Bones

Bones wordt vaak gebruikt vanwege de simpliciteit in het aanpassen van de stylesheats. Een nadeel van dit thema is dat door de simpliciteit een aantal basisfactoren ook direct achterwege zijn gelaten. Zoals een duidelijke opbouw van de navigatie. Heb je zelf een standaard navigatie die je wil implementeren dan is het uiteraard wel weer een zeer geschikte keuze. Bones starter theme kun je hier downloaden.

2.CherryFramework

Het voordeel van het Framework van Cherry is de eenvoudige back-end die al volledig voor je gerealiseerd is waardoor je een uitstekend thema kunt bouwen inclusief een duidelijk interface in de back-end van je WordPress-website. Zo kan de klant eenvoudig zelf alle onderdelen binnen het thema aanpassen. Je kunt het CherryFramework hier downloaden.

3.Wonderflux framework voor WordPress

Wonderflux is een gratis framework die ontworpen is om extreem stabiele thema’s te bouwen. Geschikt voor iedere plug-in en tevens zeer eenvoudig responsive in te richten. Een echte aanrader voor het ontwerpen van betrouwbare thema’s. Zeer eenvoudig admin-systeem waar je gemakkelijk diverse instellingen kunt wijzigen. Download het Wonderflux framework nu hier.

4.Foundation Responive Framework WordPress

Foundation is toch wel een favoriet die ik vaak gebruik wanneer ik bijvoorbeeld erover nadenk om een slider te implementeren in het design. Foundation is gebaseerd op de Zurb’s Foundation en de HTML5 boilerplate. Zoals ik net al zei vind ik het heel eenvoudig en scheelt mij een hoop tijd omdat de slider mogelijkheid al in het thema zit ingebakken. Je kunt gemakkelijk je slider aanpassen via de back-end van WordPress. Download nu het framework van Foundation hier.

5. Zurb Foundation for WordPress

Natuurlijk mocht het reponsive framework van Zurb Foundation niet ontbreken. Met zekerheid durf ik te zeggen dat wanneer je op zoek bent naar kwaliteit dat je rustig voor Zurb kunt kiezen. De website beschikt over de meest uitgebreide handleidingen en documentatie waar je als webbouwer van kunt dromen. Extreem veel andere frameworks zijn afgeleid van dit framework, dat zegt al genoeg! Download het Zurb framework hier.

Natuurlijk zijn er honderden verschillende thema’s en frameworks die je kunt gebruiken als basis voor je websites. Je kunt er tevens voor kiezen om een eigen webdesign te realiseren en deze te basen in de stijl van een framework. Veel succes met het ontwikkelen van jouw responsive websites!

Niels Vos

Niels is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Tevens adviseert hij ondernemers op het gebied van online marketing. Oprichter van Webdesign-Twente en optimalisator bij webhoster Antagonist B.V.

More Posts - Website - LinkedIn - Google Plus