De Top 5 Gratis Stock Foto Websites!

Steeds meer webmasters maken gebruik van een blog en hebben afbeeldingen nodig om de ‘saaie’ content te ondersteunen met professionele afbeeldingen. Stock photos zijn er in verschillende vormen. De echte professionele afbeeldingen kosten vaak geld, maar hoe voorkom ik dat ik in de problemen kom door het gebruik van een foto van iemand anders? Gebruik één van deze websites om jouw blog te voorzien van geweldige afbeeldingen!

Top 5 gratis foto websites!

Stocksnap

Stocksnap is een absolute favoriet als het aankomt op hoge kwaliteit stock foto’s. De foto’s zijn allemaal gratis en direct te downloaden. De website geeft tevens een eenvoudig overzicht van de meest gedownloade foto’s. Alle foto’s van Stocksnap worden gepubliceerd onder de ‘creative commons public domain’ en vergen geen extra benodigheden.

Kosten: Gratis
Account aanmaken? Nee, direct downloaden

Bekijk nu zelf de website!

 

Unsplash

Unsplash publiceert iedere dag 10 nieuwe foto’s. Alle foto’s zijn direct gratis te downloaden. Het voordeel van Unsplash vind ik de eenvoudige interface, wanneer je bijvoorbeeld foto thumbnails aanklikt kun je direct door honderden professionele foto’s heen scrollen. De foto’s zijn vrij te gebruiken en worden zelfs in sommige betaalde Bootstrap thema’s gebruikt.

Kosten: Gratis
Account aanmaken? Nee, direct downloaden

Bekijk nu zelf de website!

 

Gratisography

Ook een uitstekende keuze als het aankomt op het gebruik van gratis kwalitatief scherpe foto’s. Het enige nadelige aan deze website vind ik dat de foto’s niet aansluiten bij de content van mijn websites. De foto’s zijn gratis te gebruik voor al jouw doeleinden en tevens weer direct te downloaden.

Kosten: Gratis
Account aanmaken? Nee, direct downloaden

Bekijk nu zelf de website!

 

Splitshire

De foto’s van Splitshire zijn vrij te gebruiken voor commercieel en particulier gebruik. De foto’s zijn gemaakt door webdesigner Daniel Nanescu. De foto’s zijn vrij te gebruiken in bijvoorbeeld e-books, landing pages, websites, software applicaties en advertenties. De foto’s zijn van uitstekende kwaliteit en zeer professioneel. Je mag de foto’s niet verkopen zoals ze nu zijn en je mag ook de foto’s niet delen op andere stock foto websites.

Kosten: Gratis
Account aanmaken? Nee, direct downloaden

Bekijk nu zelf de website!

 

Little Visuals

Het concept van Little Visuals werkt iets anders dan de overige stock foto websites. Bij Little Visuals kun je pakketjes van 7 hoge resolutie foto’s downloaden. In principe meld je jouw e-mailadres aan, hierna ontvang je iedere week 7 nieuwe foto’s. Het nadeel van dit concept is dat je geen idee hebt welke foto’s je ontvangt en je hierdoor 9 van de 10x geen interesse in de foto’s hebt.

Kosten: Gratis
Account aanmaken? Hoeft niet, kan aanmelden voor e-maillijst

Bekijk nu zelf de website!

Niels Vos

Niels is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Tevens adviseert hij ondernemers op het gebied van online marketing. Oprichter van Webdesign-Twente en optimalisator bij webhoster Antagonist B.V.

More Posts - Website - LinkedIn - Google Plus