De beste backlink checkers

SEO tools

Bent u benieuwd wat uw linkprofiel is of wat voor linkprofiel uw concurrenten hebben? Dat kunt u heel eenvoudig controleren via een zogenaamde backlink checker. Het verkrijgen van goede en kwalitatieve backlinks is zeer belangrijk voor je ranking in Google. De informatie in dit artikel is aangeleverd door www.vimexx.nl.

Google Search Console

Google Search Console was vroeger ook wel bekend als Google Webmaster Tools. Je kunt je hier erg eenvoudig via deze website op aanmelden. Als u hier nog geen account heeft adviseren wij dit zo snel mogelijk te doen. Je kunt hier naast de weergegeven links nog veel andere informatie over uw website vinden.

SEO Spyglass

SEO Spyglass is een zeer handige maar ietwat verouderde tool voor het checken van backlinks. Je kunt hier overzichtelijke rapporten vinden van het backlinkprofiel van veel websites. Het is geen online tool maar moet op de computer worden geinstalleerd. Deze tool kost daarom ook maar €125,- per jaar. Als je veel bezig bent met linkbuilding maar niet te veel geld wilt uitgeven aan een bruikbare tool is dit een goede optie.

Ahrefs

Ahrefs is een zeer complete backlink checker. Alle resultaten worden duidelijk weergegeven. In tegenstelling tot SEO Spyglass is Ahrefs wél een online tool. Deze tool heeft ook een gratis versie, je kunt dan echter maar één website checken per dag. Wanneer je een betaald account aanschaft kost de lite versie $99,- per maand.

Majestic

Majestic is een handige tool die vooral bekend is om het meten van de Trust Flow en Citation Flow. Dit is vergelijkbaar met de DA/PA van Moz. De gratis backlinkcheker van Majestic is zéér beperkt. Als je veel bezig bent met het optimaliseren en het verkrijgen van backlinks naar je website adviseren wij de plug-in te instaleren in de toolbar van je browser.

Backlinktest.com

De backlinktester backlinktest.com is zéér onbetrouwbaar en zeer onvolledig. Niet alle links worden geanalyseerd. Het enige voordeel is dat deze tool te gebruiken is

Test uw linkprofiel

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met uw linkprofiel? Haal uw website eens door bovenstaande checkers en kijk hoe het is gesteld met uw linkprofiel.