Wat maakt linkbuilding belangrijk?

Om bezoekers naar je website te trekken, kun je gebruikmaken van linkbuilding. Dat is een moeilijk woord voor het simpelweg plaatsen van een verwijzing – ook wel link – naar je website. Door op die link te klikken, wordt de lezer automatisch naar de onderliggende site geloodst. En als het jouw bedoeling is om klanten naar een bepaalde pagina te lokken, zodat ze daar de door jouw aangeprezen producten kunnen zien en kopen, dan kun je een sterke SEO tekst laten maken die de SEO specialist vervolgens gebruikt tijdens het linkbuilden. Linkbuilding en SEO gaan dan ook hand in hand. Sterker nog, linkbuilding is een onderdeel van SEO.

Slim gebruikmaken van zoekwoorden en linkbuilding

Webshops of webwinkels maken veel gebruik van linkbuilding. Ook grote merken linkbuilden vaak. Een winkel die bijvoorbeeld wollen mutsen, sjaals en handschoenen aanbiedt, en in de aanloop naar een strenge winter de voorraad wil verkopen, doet er goed aan om een SEO expert in te huren die gastblogs met links verspreidt. Dit kunnen bijvoorbeeld blogs zijn waar de woorden sjaal, muts en handschoenen meerdere malen in terugkomen. Op die woorden kan de SEO schrijver vervolgens een link plaatsen naar de onderliggende pagina’s waar de artikelen worden verkocht. Dit is linkbuilding. Bepaalde (zoek)woorden in een aantrekkelijke, relevante tekst worden hierbij dus simpelweg voorzien van een link.

Linkbuilding kan verkopen doen stijgen

Een blog die op een dusdanig manier geschreven is dat hij aandacht trekt, heeft veel waarde. Je kan de SEO tekstschrijver bijvoorbeeld de tip meegeven over het recente winterweerbericht van Piet Paulusma te schrijven, waarin Piet een zeer strenge winter voorspelt. Dit artikel zal online naar alle waarschijnlijkheid gemakkelijk gevonden worden door de verschillende populaire zoekwoorden. Dankzij het slim geschreven artikel wordt de webwinkel waar de mutsen en sjaals verkocht worden beter gevonden. In het artikel is namelijk een link opgenomen naar de betreffende shop. Linkbuilden heeft dus veel waarde en kan ervoor zorgen dat de omzet van een website of webshop met grote sprongen omhoog gaat.