Gastblog: Premie dierenverzekering is afhankelijk van het gewicht

Voordat je een zorgverzekering voor je hond afsluit, vul je alle gegevens in van de hond zodat je de hoogte van je maandelijkse premie weet. Je moet ook het hondenras invullen. Dit wil de verzekeraar graag weten in verband met het gewicht van de hond op volwassen leeftijd. Elk ras heeft een gemiddeld gewicht dat hij bereikt wanneer hij volwassen is. Een gemiddeld gewicht van een Jack Russell Terriër ligt tussen de vijf en acht kilo. Een gewicht van een Labrador Retriever ligt tussen de 25 en 35 kilo. Je premie zal ook gebaseerd zijn op het gewicht van je hond.

Voor een zware hond betaal je meer

Het klinkt een beetje vreemd, meer betalen voor een zwaardere hond. Maar er is hier een logische verklaring voor. Om te kunnen herstellen van een ziekte zal je hond meer medicatie nodig hebben, alvorens de behandeling aanslaat. Bij een bloedtransfusie heeft een zware hond meer bloed nodig dan een klein hondje. De medische kosten voor een zwaardere hond zijn altijd duurder, daarom betaal je maandelijks een hogere premie. Je kunt door een hond verzekering vergelijken op Tinki.nl, wel kiezen voor de goedkoopste hondenverzekering. Zo heb je toch nog invloed op je uitgaven.

Wat is het verschil in de premie

Het verschil in kosten tussen een lichte hond of een zwaardere hond is groot. Je betaalt voor een Golden Retriever, met een volwassen gewicht van 30 kilo, ongeveer 35 euro per maand. Voor een Jack Russel Terriër, met een volwassen gewicht van 8 kilo, betaal je circa 21 euro per maand. Voor een kleinere hond betaal je altijd minder premie. Op Tinki.nl lees je meer informatie over goede hondenverzekeringen. Je hebt het gewicht van je hond niet in de hand, maar wel de kosten voor de maandelijkse premie.