Gastblog: Een airconditioning is voor iedereen bereikbaar

De tijd dat airconditioning alleen in luxe hotels en de nieuwste kantoorpanden beschikbaar was ligt al lang achter ons. Een airconditioning is voor iedereen bereikbaar, want tegenwoordig kunt u eenvoudig en voordelig voor thuis of op kantoor een goede airco kopen. Zeker als u uw airconditioning online koopt bij de specialisten van mijnklimaatshop.nl.

Airconditioning is er voor iedereen

Bent u het zat dat u in de zomer niet kunt slapen door de hitte en overdag niet vooruit te branden bent door de hoge temperaturen op uw werkplek? Dat u in de winter zit te klappertanden op uw bank, of dat u met koude vingers en tenen achter uw computer moet zitten?

Dan is een airconditioning thuis of op uw werkplek een perfecte oplossing. Een airco zorgt er namelijk voor dat u in de zomer behaaglijk door kunt werken, en ondanks tropische temperaturen toch heerlijk kunt slapen. Zodat u overdag veel productiever bent en beter in uw vel zit. In de winter zorgt een airconditioning ervoor dat u geen last hebt van de lage temperaturen buiten, zodat u ook dan veel aangenamer kunt werken en u niet ook binnen tegen de kou hoeft te kleden.

Een airconditioning is tegenwoordig voor iedereen betaalbaar, want voor minder dan 500 euro heeft u al een professioneel airconditioningsysteem bij u thuis of op uw kantoor. En bent u eigen ondernemer, dan kunt deze kosten ook nog eens zakelijk opvoeren.

Verschillende soorten airconditioning

Grofweg zijn er twee soorten airco’s te onderscheiden. Bij de zogenaamde monoblock airconditoning bestaat de airco uit één apparaat. De bekendste monoblock airco’s zijn de mobiele airconditioningsystemen. Een monoblock airco kan eigenlijk overal geplaatst worden, zonder dat er veel geïnstalleerd of gemonteerd hoeft te worden. Een slang naar buiten of een speciaal opvangbakje dient als afvoer.

Monoblock airco’s zijn vooral handig om het klimaat in kleinere ruimtes goed te kunnen regelen. Heeft u bijvoorbeeld een kantoor aan huis, dan kunt u overdag uw werkkamer koelen met uw mobiele airco, en ’s avonds en ’s nachts deze gebruiken om uw slaapkamer op een aangename temperatuur te houden.

De tweede populaire soort airco heet split-unit airco of split airconditioning. Deze bestaat uit twee delen: een deel dat in het interieur wordt geplaatst (de verdamper) en een deel dat zich aan de buitenkant van het pand bevindt (de condensor).

Deze delen worden met een koperen leiding verbonden. Daarmee wordt de warmte van binnen naar buiten afgevoerd. Een split airco maakt minder geluid dan een monoblock systeem, maar is niet mobiel. Bovendien komt er bij het installeren meer kijken, want er moet een leiding door de muur worden getrokken. Een split airconditioning is meestal ook wat duurder in de aanschaf.

Kies voor een betaalbare airco van mijnklimaatshop.nl

Wilt u een airco kopen? Kijk dan eens bij mijnklimaatshop.nl. Hier vindt u een enorm aanbod aan betaalbare airconditioningsystemen. Bij mijnklimaatshop.nl kunt u terecht voor een ruim assortiment aan split-airco units en mobiele airconditioningsystemen. U bent hier niet alleen aan het juiste adres voor het kopen van een betaalbare airco, maar ook voor uitstekend advies over het type airconditioning dat het meest geschikt is voor u. Daarnaast kunt bij mijnklimaatshop.nl terecht voor het professioneel laten monteren, onderhouden en / of repareren van uw airco.