Tips voor (basis) zoekmachine optimalisatie

Je hebt vast wel eens gehoord van zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Een SEO specialist is niet voor iedereen betaalbaar. Zeker in het begin is het mogelijk om een hoop zelf te doen voor SEO optimalisatie. Daarom geven wij je in dit artikel enkele tips voor de basis van zoekmachine optimalisatie. Verbeter je rankings met deze tips en verhoog je bezoekersaantallen met onze tips!

Focus op de juiste zoekwoorden

Voordat je begint met optimaliseren is het natuurlijk belangrijk dat je weet voor welk zoekwoord je de website en/of pagina gaat optimaliseren. Ga dus op zoek naar relevante zoekwoorden in Google Search Console. Schrijf goede content over relevante zoekwoorden en je zal beter gevonden worden in Google.

Optimaliseer de URL

Google moet natuurlijk weten waar de webpagina over gaat, zorg er dus voor dat het zoekwoord in de URL van de pagina staat. Zo kan Google direct zien waar de desbetreffende pagina over gaat. Zorg er wel voor dat de URL duidelijk is en niet al te veel woorden bevat.

Content is king

Hoe beter de content, hoe beter de website zal ranken in Google. Zorg dus voor overzichtelijke, kwalitatieve en sterke content. En gebruik titels (H1, H2, h3 etc), afbeeldingen, videos, interne links en nog veel meer om jouw content rijker te maken. Dit is niet alleen fijn voor Google maar ook voor de bezoeker.

Vergeet de afbeeldingen niet

De afbeeldingen mag je zeker niet vergeten te optimaliseren, zorg er dus voor dat je alle afbeeldingen een titel en alt-tekst geeft. Ook hierbij raden wij aan om het belangrijkste zoekwoord in deze beschrijvingen te zetten. Want daar gaat de pagina over en daar wil je op gevonden worden.