Bovenaan komen in Google

In dit artikel lees je een aantal tips om bovenaan in Google te komen. Voor veel mensen die proberen hoger in Google te komen is het nog een hele opgave. Als je deze tips ter harte neemt zul je merken dat je sneller én beter resultaat krijgt. Hoewel SEO een vak is en dagelijks verandert, zijn er een aantal basisregels waar je je aan moet houden.

Tip 1: Zorg voor natuurlijke kwaliteit links

Veel mensen die beginnen links te bouwen hebben de neiging om overal waar ze maar kunnen, een link achter te laten. Dat is zeer onverstandig. Een link moet, volgens de regels van Google, natuurlijk ontstaan. En als je de natuur een handje wilt helpen moet je dat achteraf niet (goed) kunnen zien. De kwaliteit van de links speelt ook een rol. Een spammy website waar jouw link op staat doet vaak niet veel goeds. Een betrouwbare website daarentegen zal je Google positie verbeteren.

Tip 2: Hoger in Google begint met goed gereedschap

Als je bezig wilt met SEO is het raadzaam om een setje goede tools te gebruiken. Dit om zowel je eigen website als die van de concurrent te beoordelen. Als je Boven aan Google wilt komen zou je eigenlijk eerst advies moeten vragen bij een specialist. Overleg welke tools handig zijn in jouw situatie. Want als je bijvoorbeeld het backlinkprofiel van een concurrent wilt uitzoeken heb je een andere tool nodig dan wanneer je bijvoorbeeld de keyword density wilt meten.

Tip 3: Overweeg een AdWords campagne

Om uit te zoeken met welke keywords je de meeste omzet maakt (en waar je je dus eerst op moet focussen) kan het raadzaam zijn om een Google AdWords campagne te starten. Hiermee adverteer je in de zoekmachine en sta je dus (als je betaalt per klik) helemaal bovenaan. Dit kun je beter niet zelf aanpakken want dan is de kans groot dat je veel te veel geld gaat uitgeven. Een Google AdWords Expert weet wat hij doet en levert meer op dan hij kost!