Webhosting en de website bouwer!

Steeds vaker willen klanten meer resources gebruiken als het aan komt op het hosten van een website. Websites worden groter en steeds meer mensen maken gebruik van SEO-technieken om iedere dag duizenden bezoekers te krijgen.

Shared webhosting is over het algemeen niet meer zeer geschikt indien jij duizenden bezoekers per dag ontvangt. Indien de bezoekers worden uitgestreken over de volledige dag dan kan het prima. Lanceer je echter een aantal keer per dag een update of een actie via Facebook en krijg je veel bezoekers op exact hetzelfde moment dan wil dit nogal eens voor problemen zorgen bij shared webhosting.

Tegenwoordig zie je vaak dat deze problemen opgelost worden door gebruik te maken van een eigen dedicated webserver, je maakt gebruik van containerisatie of je maakt gebruik van je eigen VPS.

Het voordeel van een VPS is dat je deze kunt afnemen in de vorm van managed of unmanaged. Je wilt zelf alle software waaronder het besturingssysteem installeren of je laat alles installeren en onderhouden en je maakt zelf alleen de keuzes. Echter begrijp je ook wel dat een managed VPS een stuk duurder is. VPS geeft je in principe dezelfde vrijheid als een dedicated webserver, echter heb je het voordeel dat bij een dedicated webserver jij de enige bent die gebruik maakt van de resources.

De kosten van een dedicated server zijn vrij hoog, aangezien jij een stuk ruimte in het datacenter moet huren om jouw server te plaatsen. Deze ruimte wordt gekoeld, voorzien van een redundante stroomvoorziening en beveiliging.

Door middel van containerisatie wordt er gebruik gemaakt van standaard shared webhosting, echter worden de resources verdeeld in de vorm van een VPS. Je kunt niet meer besteden dan jij toegewezen gekregen hebt binnen jouw container. Zo wordt er voorkomen dat een bepaalde website meer resources van een server kan gebruiken, wat kan resulteren in extra load voor andere websites.

Ook zie je bij sommige webhosters dat men gebruik maakt van proxy caching servers, zoals Varnish cache. Vaak zit u dat u niet de keuze hoeft te maken voor een webhoster aangezien de website bouwer voor u een keuze maakt. Het is daarom van belang dat u goed let op uw webhosting indien u een webdesign offerte aanvraagt voor uw website!